Byggnadstekniska Byrån i Göteborg

Originalet sedan 1911.

Vi bedriver konsultverksamhet till 100% och har under åren erhållit många erkännanden.
Våra verksamhetsområden sträcker sig över allt inom husbyggnad såväl ny-, om- och tillbyggnad.

Pågående projekt Utförda projekt WE-GROUP

Aktuellt

 

2019-11-10 – Företagshotell på Celsiusgatan
Tuve Bygg har återigen anlitat oss för ett väldigt spännande projekt. Nu skall det projekteras ett företagshotell på Celsiusgatan och vi är glada att få vara med och förverkliga det.

2019-08-01 – Nya projekt
Vi gläds åt att många projekt hamnar i våra händer. Senast i raden två stora projekt för Skanska, SGS Studentbostäder i Sandarna samt SoHå i Lundbypark.

2019-07-01 – Två nya medarbetare
Vi välkomnar Oskar Johansson och Daniel Andrésen till BTB – probebly the best Byrå in the World!

2019-03-25 – Vi välkomnar Karolina Ljungberg
Vi har glädjen att presentera en ny medarbetare som börjar den 1:e april. Välkommen hem till Göteborg och BTB, Karolina Ljungberg, tidigare Sweco Architects i Västerås!
Då efterfrågan på att anlita oss är stor fortsätter vårt arbete med att hitta ytterligare 1-2 medarbetare inom kort.

2019-03-22 – Nya bostäder på Vårvindsgatan
Skeppsviken Bygg har anlitat oss som huvudkonstruktörer i ytterligare ett flerbostadshusprojekt. Det består av två stycken huskroppar med 6 våningar vardera och ligger på Södra Vårvindsgatan i Göteborg.

2019-01-21 – SGS Studentbostäder i Östra Kålltorp
Efter att hjälpt PJ bygg med kalkylarbetet är det nu dags för färdigprojektering av 2 hus med 7-8 våningar. Byggherre SGS Studentbostäder.

2018-11-01 – Tuve Bygg bygger deras största hus någonsin
Efter att varit med från kalkylskedet och tagit fram ett komplett mängd/stomförslag åt Tuve Bygg är det nu extra kul att få vara med i färdigprojekteringen. Det L-formade ”Nya Kvibergshuset” på Beväringsgatan med sina 6 till 16 våningar består av 2 våningar garage, 1 våning lokaler och resterande bostäder.

2018-10-10 – Två nya projekt åt Skeppsviken
Skeppsviken Bygg har anlitat oss som huvudkonstruktörer i två flerbostadshusprojekt. Det ena ligger på Tunnbindaregatan i Göteborg och byggherre är Framtiden. Det andra är på Ärlegatan i Göteborg och där står Skeppsviken själva som byggherre. Efter att 2016 ha projekterat Brf. Boulevarden i Nya Hovås åt just Skeppsviken (då Calles Bygg) är det kul att nu få projektera ihop igen.

2018-08-15 – Framtidens Bad i Uddevalla
Tillsammans med We Group kommer vi att vara med i hela processen från utredningar till färdigställande av framtidens badanläggning i Uddevalla.

2018-05-01 – Om- och Tillbyggnad Badhus i Grästorp
Tillsammans med We Group kommer vi att vara med i hela processen från utredningar till färdigställande av ombyggnationen av badhuset i Grästorp.

2018-05-01 – Nytt Badhus i Kiruna
Tillsammans med We Group kommer vi att vara med i hela processen från utredningar till färdigställande av Kirunas nya Badhus.

2018-05-01 – Ny samarbetspartner We Group
We Group är specialister inom badanläggningar och är ledande i Sverige vad gäller just byggandet av badhus. Vi ser fram emot detta samarbete och är redo att projektera badhus runt om i Sverige framöver.

2018-03-05 – Huvudkonstruktör Riksdalersgatan
Nytt uppdrag åt Tornstaden. Vi kommer att vara huvudkonstruktörer och ta fram konstruktionshandlingar till ett bostadskvarter med 6 våningar på Riksdalersgatan i Göteborg. Byggherre Trollängen.

2018-03-01 – Gunnestorpsvägen/Tuvebo åt Wästbygg
Wästbygg har gett oss förtroendet och nöjet att konstruera detta flerbostadshusprojekt med garage under mark. Innergården omsluts av de olika ihopsittande huskropparna som är 5-6 våningar. Detta skapar ett atriumliknande flerbostadskvarter. Vid sidan om kommer ett ytterligare hus uppföras med garage under. Detta planeras byggas i KL-trä vilket innebär en inspirerande utmaning.

2017-12-01 – SverigeBOgården bygger mer.
Efter att vi nu är klara med de 8 + 8 flerfamiljshusen på Koön, Marstrand så väntar fortsatt projektering åt PEAB och SverigeBOgården, nu blir det 8 nya flerfamiljshus på Tega Ängar, Kungälv.

2017-05-01 – Slottsberget Etapp 3 åt Riksbyggen
Vi tar nu över stafettpinnen ute i Frölunda för detta område och ska projektera Slottsberget Etapp 3 för Skanska, där Riksbyggen är byggherre. Projektet består av 13 flerbostadshus. Husen varierar mellan 2-4 våningar och alla har naturen inpå knuten.

2016-11-18 – Partnering med Mölndals Kommun och Skanska.
En av våra stadigt återkommande kunder är Skanska och nu har vi fått som uppdrag att vara med i projekteringen under 2-3 år med utredningar och framtagande av konstruktionshandlingar för nybyggnation av 4 förskolor och en idrottshall. Kul!

2016-11-11 – Nya Uppdrag i Nya Hovås!
Efter att varit med på hela resan i framtagandet av Systemhandlingar till Bygghandlingar i Nya Hovås första kvarter, nämligen HSB Brf Boulevarden, fyra flerfamiljshus med tillhörande garage som skall stå klara för inflytt nu till våren/sommaren. Har vi nu glädjen att meddela vårt nya uppdrag för Tuve Bygg, där vi skall projektera 16 flerfamiljshus och 2 st garage på Uggleberget i Nya Hovås, totalt 365 nya lägenheter åt Familjebostäder. Dessa skall i sin helhet vara klara i slutet av 2020 med byggstart mars 2017.

>> Läs mer

 

2016-10-17 – En konstruktörs vardag!

Den 20:e oktober håller Symetri i höstens Industrievent – Integrerade arbetsflöden för byggkonstruktörer. Till detta event är vi på BTB inbjudna för att berätta om utmaningar och lösningar i en konstruktörs vardag. Missa inte detta! >> Läs mer

 

2016-09-01 – BTB välkomnar vår nya medarbetare, Patric Bryntesson!

Glädjande kan vi meddela att Patric Bryntesson, tidigare SKANSKA Teknik och SYMETRI(Cad-Q), fr.o.m. 1 september kommer att vara en del av BTB. Han kommer arbeta halvtid hos oss och resterande del kommer han att vara kvar på SYMETRI, där han som tidigare håller i utbildningar inom Revit, Navisworks och AutoCAD Architecture.

Då projekten fortsätter att komma till oss, så fortsätter även vi med vårt sökande efter fler medarbetare.  >> Läs mer

 

2016-08-19 – Hösten knackar på dörren och nya uppdrag väntar oss!

För Tornstaden:

Nybyggnad Serviceanläggning, VOLVO

Nybyggnad Kärraskolan, Göteborgs Stad

För Skanska:

Nybyggnad Stallbackens Förskola, Mölndals Stad

Nybyggnad Partihandelshus (2 150 kvm), Sisjön

Nybyggnad Verkstad/Lager (1 100 kvm), Sisjön

För Törnqvist Bygg:

Nybyggnad Fabrikshall Derome, Veddige

För PartilleBo:

Nybyggnad Kullegårdens Förskola, Partille

Nybyggnad Öjersjö Idrottshall, Partille

För Veidekke Bostad:

Nybyggnad Hills Villastad (76 villor), Balltorp

För Serneke:

Nybyggnad 2 st Flerbostadshus (61 lgh) Brf. Salteriet, Kajen 4 V:a Eriksberg

 

2016-06-10 – Backa Röds pärlor, Pris för bäst genomförda renovering 2016
Ett projekt som vi deltagit i – Backa röds pärlor –  belönades i veckan med SABOs pris för bästa renovering 2016.
Det vinnande konceptet var en innovativ projektutveckling med välutvecklad boendedialog och smarta tekniska lösningar som gjorde att byggnaderna kunde renoveras på ett miljömässigt, ekonomisk och socialt hållbart sätt. I projektet sparades byggnadernas befintliga stommar som förstärktes och anpassades med ex. tilläggsisolering vilket gjorde ombyggnaden varsam och ekonomiskt effektiv.

Vi är väldigt glada över att ha varit med och deltagit i ett projekt som belönats för att inspirera och sprida kunskap om goda arbetsmetoder och tekniska lösningar!
Mer om priset och nomineringen här

 

2016-06-01 – Välkomna Frida och Kristoffer!
Vi växer här på BTB och kan med glädje hälsa två nya medarbetare välkomna nu i juni, Frida Gustavsson som ska praktisera under sommaren/hösten och Kristoffer Fiil som börjat som ny fastanställd.

startelvan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har flera stora projekt på gång framöver och fortsätter därför att se oss om efter fler medarbetare. » Läs mer